AMSTERDAM - Louis van Gaal was verbaasd en teleurgesteld over de felle kritiek van Uli Hoeness. De president van Bayern München had afgelopen week onder meer gezegd dat de Nederlandse trainer een 'one-man-show' opvoert en dat er 'moeilijk te praten valt' met Van Gaal.

"Ik ben niet in de positie om een clubicoon als Hoeness tegen te spreken", vertelde Van Gaal op een persconferentie voorafgaand aan het Champions League-treffen met CFR Cluj tegenover Duitse media.

"Maar ik ben ook van mening dat iemand die zoveel voor Bayern betekend heeft, goed zou moeten weten wat de gevolgen zijn van zijn woorden."

"Ik ben ontzettend teleurgesteld over het feit dat Hoeness zoiets over mij heeft gezegd", gaat de Nederlander verder. "Dat, terwijl communicatie juist één van mijn sterkste punten is."

Wisselspelers

Van Gaal, die kampt met een blessuregolf in zijn selectie, ging ook nog in op het verwijt van de clubpresident dat hij zijn wisselspelers niet serieus heeft genomen.

"Elke speler krijgt van mij de kans om te laten zien wat hij kan. Met de 'tweede garnituur', zoals Hoeness hen noemt, hebben we dertien punten gehaald uit vijf wedstrijden. Dat bewijst toch zijn ongelijk."

Naar aanleiding van het eerdere moddergooien van Hoeness richting Van Gaal sprak voorzitter Karl-Heinz Rummenigge met zowel Van Gaal als Hoeness in een poging een onwerkbare situatie te voorkomen.

Aan tafel

Enkele uren na de reactie van de Nederlandse coach hebben beide mannen ook nog met elkaar aan tafel gezeten om de kou uit de lucht te halen.

''Ze zullen ook in de toekomst op een verantwoordelijke manier in het belang van Bayern München samenwerken'', stelde de Duitse club in een verklaring.

Daarna wilde Van Gaal niet verder ingaan op de kwestie-Hoeness. ''Ik heb het nu liever over de wedstrijd tegen Cluj dan over mijn president."