AMSTERDAM - Ajax hoopt woensdagavond in het Champions League-duel tegen AC Milan een beroep te kunnen doen op Maxwell. De Braziliaanse verdediger kampt met een lichte knieblessure. In de wedstrijd tegen Heerenveen kreeg hij in de slotfase een tik op de binnenkant van zijn linkerknie. Ajax beslist dinsdag na de laatste training of de linksback tegen Milan kan spelen.

Bekijk video: Litmanen blessurevrij
Modem/ Breedband

Er is Ajax veel aan gelegen om Maxwell fit te krijgen. De Amsterdammers kunnen in het duel met de Italianen ook geen beroep doen op de geschorste Tsjechische rechtsback Zdenek Grygera, terwijl ook verdedigers Hatem Trabelsi en Jelle van Damme nog steeds geblesseerd zijn. Centraal achterin kiest trainer Ronald Koeman voor Johnny Heitinga, die het laatste duel dat hij speelde een goede indruk maakte op die positie.

Sonck

Ook het meespelen van Wesley Sonck is nog onzeker. De Belg heeft last van zijn rug. De spits kampte ook voor de wedstrijd met Heerenveen al met rugklachten. Ajax mist tegen AC Milan naast Grygera, Trabelsi en Van Damme ook Rafael van der Vaart (geschorst), Steven Pienaar en John O'Brien.