MONACO - Hoewel de personele problemen Guus Hiddink danig parten spelen, sprak de coach van PSV maandag opnieuw over verwachtingen rond een aanstaand examen, het zoveelste in Europa. In Monaco strijden de Eindhovenaren dinsdag voor een laatste kans op overleven in de Champions League. Slechts een overwinning op de Franse koploper houdt de hoop levend. "Maar ook na een mislukt examen is er natuurlijk leven."

De twee overwinningen op AEK Athene hebben PSV in ieder geval vrijwel verzekerd van de derde plek in poule C, voldoende voor een Europees vervolg in de strijd om de UEFA-beker. "Dit is wederom een goede mogelijkheid om te zien hoe ver PSV individueel en als team staat", sprak Hiddink voorafgaand aan de laatste training in het Stade Louis II.

De vooruitzichten zijn niet bepaald gunstig. PSV mist aanvoerder Van Bommel, reserve-aanvoerder Ooijer, Rommedahl - het drietal is geblesseerd - en de geschorste Hofland. Met andere spelers gaat Hiddink vooralsnog uit van het vertrouwde concept dat pas in gevaar komt als de nog altijd grieperige aanvaller De Jong zou afhaken. "Maar daar ga ik vooralsnog niet vanuit", zei Hiddink die vermoedelijk Lucius aan Vogel koppelt op het middenveld en zeker start met Faber naast Bouma achterin.

Faber

Voor Faber wordt het zijn eerste optreden in het huidige seizoen. De 32-jarige verdediger was er lang uit met een achillespeesblessure. "Hij mist ritme, maar Ernest zal er staan", wist Hiddink, die van Bouma een nog meer coachende rol verwacht. "Hij is in Monaco onze aanvoerder. Dat verdient hij op basis van zijn prestaties. Fred wordt steeds dominanter. Ik verwacht van hem nog meer coaching voorafgaand aan spelsituaties."

Bouma

Met Bouma besprak Hiddink nog de dramatische opening zaterdag tegen NEC, waar PSV een 2-0 achterstand alsnog omboog in een 3-2 overwinning. "Dat hebben we doorgenomen. Gelukkig is Bouma zelf ook heel kritisch."

Monaco-trainer Didier Deschamps twijfelde maandag nog over zijn opstelling. In zijn meest aanvallende variant vormen de Spanjaard Morientes en de Kroaat Prso het spitsenduo en is sterspeler Giuly rechtshalf. Maar oud-international Deschamps kan ook opteren voor Ciss e op die plek, met Giuly naar voren geschoven en Prso op de bank. Die keuze zou worden ingegeven door het feit dat een gelijkspel Monaco sowieso plaatsing voor de volgende ronde oplevert.

Prso

Prso, tegen Deportivo la Coruna met vier treffers de grote man, ontbrak zaterdag tegen Lens (2-0). Giuly en Morientes maakten de doelpunten voor de koploper in de Franse competitie. Vermoedelijke opstelling Monaco: Roma ; Givet, Squillaci, Rodriguez en Evra ; Giuly, Bernardi, Zikos en Rothen; Morientes en Prso.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus; Colin (Bogelund), Faber, Bouma en Lee; Park, Lucius, Vogel en Robben; De Jong en Kezman.