ARLINGTON - De San Francisco Giants hebben maandag (lokale tijd) de de World Series gewonnen door de Texas Rangers met 3-1 te verslaan. Daarmee kwam de eindstand in de best-of-seven-serie op 4-1.

Het is voor het eerst in 56 jaar dat de ploeg uit San Francisco de zich tot kampioen mag kronen.

Beide startende pitchers gaven elkaar zes innings lang geen duimbreedte toe. Tim Lincecum van de Giants gooide een fenomenaal goede wedstrijd. In acht innings gooide hij tien keer drieslag en kreeg hij slechts drie honkslagen tegen, waarvan wel één solohomerun.

Lincecum, die de afgelopen twee jaar was verkozen tot de beste pitcher van de National League, deed zijn reputatie eer aan. De Rangers-aanval kon nagenoeg niks beginnen tegen zijn arsenaal aan gegooide ballen.

MVP

Korte stop Edgar Renteria, die een half jaar geblesseerd op de bank had gezeten, sloeg in de zevende inning de beslissende homerun waardoor de Giants op een 3-0 voorsprong konden komen.

Tijdens het seizoen had Renteria nog gedacht aan stoppen, omdat zijn lichaam niet meer mee wilde werken. Nu werd hij tot meest waardevolle speler gekozen van de World Series, mede door beslissende homeruns in deze wedstrijd en in de eerste wedstrijd van de serie.

De Rangers deden nog wel wat terug in diezelfde zevende inning via een solohomerun van Nelson Cruz, maar daar bleef het ook bij. Giants-pitcher Brian Wilson kende geen problemen toen hij voor de laatste drie nullen moest zorgen in de negende inning. Zeer passend eindigde Wilson de wedstrijd met drieslag.

Team

De Giants zijn kampioen geworden met een team waar niemand rekening mee had gehouden. Een team dat bestond uit enkele zeer jonge eerstejaars spelers en een aantal veteranen die bij andere organisaties niet meer goed genoeg werden bevonden.