AMSTERDAM - Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge probeert te voorkomen dat er een onwerkbare situatie ontstaat tussen trainer Louis van Gaal en clubpresident Uli Hoeness bij Bayern München.

Na de pittige kritiek (video) die Hoeness zondag aan het adres van de Nederlandse trainer leverde, sprak Rummenigge maandag afzonderlijk met zowel Van Gaal als Hoeness.

Laatstgenoemde had onder meer gezegd dat met Van Gaal 'moeilijk te praten valt, omdat hij de mening van anderen niet accepteert'. Hoeness is van mening dat Van Gaal een 'one-man-show' opvoert bij Bayern.

Wisselspelers

Hoeness zei verder dat Van Gaal, wiens selectie veel blessuregevallen kent, een aantal wisselspelers niet serieus heeft genomen.

''Het gaat om wel vier, vijf spelers die bij ons permanent door hem verkeerd zijn ingeschat. Als bestuur hebben wij gezegd: genoeg is genoeg. En nu halen deze spelers voor ons de kolen uit het vuur.''

Gesprek

Bayern laat op de clubsite weten dat maandag is afgesproken dat er nog een gesprek volgt tussen Van Gaal en zijn criticaster, waarbij ook Rummenigge en technisch directeur Christian Nerlinger aanwezig zijn.