AMSTERDAM - Trainer Martin Jol heeft Vurnon Anita opgenomen in zijn selectie voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen Auxerre.

De oefenmeester weet echter nog niet of de linksback woensdag ook tegen de Franse club in actie kan komen. Hij neemt daarom niet achttien maar negentien spelers mee naar de Bourgogne.

Anita verrekte afgelopen zaterdag zijn linkerhamstring tijdens de uitwedstrijd bij Heracles. Hij liet zich meteen vervangen en trainde ook maandag nog individueel.

Demy de Zeeuw kreeg wegens lichte klachten vrijaf voor de ontmoeting op het kunstgras in Almelo. De middenvelder is wel weer beschikbaar voor de krachtmeting in Auxerre.

Ooijer

De geschorste André Ooijer ontbreekt tijdens het tweede duel van Ajax met de huidige nummer elf van de Franse hoogste voetbalklasse.

Oleguer kan hem ondanks een gebroken neus vervangen. Trainer Jol kan ook Toby Alderweireld aan Jan Vertonghen in het hart van de defensie koppelen.

Ajax won de thuiswedstrijd tegen Auxerre met 2-1. De Amsterdamse club bekert na de winterstop minimaal verder in de Europa League als het de Franse club opnieuw verslaat. Ajax heeft in dat geval ook nog kans op een langer verblijf in de Champions League.