AMSTERDAM - Hoewel ze afgelopen week beiden in de eerste ronde van een ATP-toernooi hun Waterloo vonden, hebben Thiemo de Bakker en Robin Haase terreinwinst geboekt op de wereldranglijst.

De Bakker ruilt de 47e voor de 45e plaats in, Haase klimt van de 67e naar de 66e plek. Beide Nederlanders komen deze week in actie in het ATP-toernooi van Basel.

In de bovenste regionen van de ranglijst zijn er geen positiewisselingen. Rafael Nadal consolideert zijn eerste plaats, voor Roger Federer en Novak Djokovic. Ongeacht zijn resultaten besluit de Spanjaard het jaar als lijstaanvoerder.

Huta Galung

Net als Haase en De Bakker zijn ook de andere Nederlanders in de top tweehonderd nauwelijks gedaald of gestegen op de rangschikking.

Jesse Huta Galung zakt van de 120e naar de 121e plaats, Igor Sijsling valt vanaf de 148e stek drie plekken naar beneden en Thomas Schoorel staat als 166e in plaats van 168e genoteerd.

Vrouwen

Bij de vrouwen blijft de Deense Caroline Wozniacki de ranglijst aanvoeren. Ze wordt gevolgd door de Russische Vera Zvonareva en de Belgische Kim Clijsters, die een plaatsje steeg.

De zusjes Serena en Venus Williams bezetten respectievelijk de vierde en vijfde plaats. De eerste Nederlandse op de ranglijst is Arantxa Rus, die op 125 staat. Michaëlla Krajicek bezet de 136e plaats.