AMSTERDAM - Kim Clijsters en Caroline Wozniacki strijden zondag om de officieuze wereldtitel bij de WTA-Tour Championships in Doha. De Deense nummer één van de wereld versloeg Vera Zvonareva uit Rusland: 7-5 6-0. Clijsters gaf Samantha Stosur uit Australië geen kans: 7-6 (3) en 6-1.

De Deense nummer één van de wereld versloeg Vera Zvonareva uit Rusland: 7-5 6-0. Clijsters gaf Samantha Stosur uit Australië geen kans: 7-6 (3) en 6-1.

In Qatar had Clijsters in de eerste set wat last van opstartproblemen. In de eerste games speelde ze slordig, waarna ze snel tegen een 3-0 achterstand keek.

Clijsters herstelde zich daarna en kwam via een break weer op gelijke hoogte, waarna ze de set in de tiebreak naar zich toe sleepte.

Het setverlies kwam hard aan bij Stosur, die daarna niet meer in haar spel kwam. Clijsters gunde haar nog een game, maar na de dubbele break was het helemaal gedaan met Stosur en mocht de Belgische serveren voor de winst.

Wozniacki

Wozniacki profiteerde in de eerste games van het slordige spel van Zvonareva. De Russische liet meerdere breakkansen liggen en gaf vervolgens zelf het beslissende breakpunt cadeau aan Wozniacki. Het wedstrijdbeeld draaide daarna volledig.

Zvonareva zorgde voor een ommekeer door vier games op rij te winnen en mocht serveren voor de setwinst. Nu knokte Wozniacki zich terug en benutte drie games later, in tegenstelling tot Zvonareva, wel haar eerste setpunt.

Zvonareva kwam daarna niet meer in haar spel en zo kon de nummer 1 van de wereld de tweede set overtuigend naar de winst.