WENEN - De finale van het ATP-toernooi in Wenen krijgt zondag een droomfinale. De twee Oostenrijkse tennissers Jurgen Melzer en Andreas Haider-Maurer staan in eigen land tegenover elkaar.

Melzer, de nummer één van de plaatsingslijst, rekende in de halve eindstrijd met twee keer 6-4 af met de Spanjaard Nicolas Almagro.

Haider-Maurer was in drie sets te sterk voor de Duitser Michael Berrer: 7-6 (6) 6-7 (1) 6-3.

Sint Petersburg

Mikhail Koekoesjkin uit Kazachstan plaatste zich voor de finale van het toernooi in Sint Petersburg.

In de halve eindstrijd was hij met 6-3 6-4 te sterk voor de Oekraïner Ilya Martsjenko. Koekoesjkin speelt in de finale tegen de Rus Michail Joezjni die zijn landgenoot Dmitri Toersoenov versloeg.

Joezjni en Toersoenov schotelden het thuispubliek een spectaculaire wedstrijd voor. Beide servicekanonnen stonden ruim drie uur op de baan.

Toersoenov, die in totaal meer punten scoorde dan zijn opponent, capituleerde pas bij 10-8 in de tiebreak van de derde set: 7-5 4-6 7-6 (8).

Montpellier

Ivan Ljubicic en Gaël Monfils spelen de finale van het ATP-toernooi in Montpellier. De Kroatische titelverdediger Ljubicic, als vierde geplaatst in de Franse stad, was te sterk voor Albert Montanes.

De Spaanse nummer zes van de plaatsingslijst moest na een tiebreak in de tweede set buigen: 6-3 7-6 (4).

De als derde geplaatste Fransman Monfils vocht zich voor eigen publiek in drie sets langs landgenoot Jo-Wilfried Tsonga, die als tweede was gerangschikt: 7-6 (2) 2-6 6-4.