AMSTERDAM - Marc Lammers heeft geen interesse in de vacante positie van bondscoach van het Nederlandse vrouwenhockeyteam.

“Dat is een afgesloten hoofdstuk”, zegt Lammers in een interview in het NUsport-magazine van volgende week.

De Nederlandse hockeybond (KNHB) besloot afgelopen week om de optie in het contract van Herman Kruis niet te lichten. Kruis nam na de Olympische Spelen van 2008 het stokje over van Lammers, die acht jaar de scepter zwaaide over het vrouwenteam.

Van Ass

Afgelopen voorjaar werd Lammers gepasseerd in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de mannenploeg. De KNHB koos voor Paul van Ass als opvolger van Michel van den Heuvel.

“Ik schrok ervan, vroeg me af wat ik dan allemaal fout had gedaan. Je hoort heel veel dingen er omheen, mensen vertellen dit, anderen zeggen: dit heb ik opgevangen”, zegt Lammers.

“Ik stond te kijken van de manier waarop het is gegaan. In het gesprek dat de bondsbestuurders zouden aangaan merkte ik al dat ik het niet werd. Ik moet eerlijk zijn: het heeft een beetje pijn gedaan."

In het NUsport-magazine van komende week staat een interview met Marc Lammers. Het blad ligt vanaf dinsdag in de winkel en is ook online te bestellen.