RIJSWIJK - De eredivisie staat komend weekeinde voor een niet onbelangrijk deel in het teken van het topduel tussen PSV en FC Twente.

De nummer een van dit moment ontvangt de kampioen in Eindhoven, in de late zaterdagavondwedstrijd. Het verschil op de ranglijst bedraagt twee punten, in Eindhovens voordeel.

In maart vorig jaar troffen beide clubs elkaar voor het laatst in Brabant. Het werd 1-1. Danny Koevermans zette de thuisclub op voorsprong, de inmiddels bij FC Twente vertrokken schutter Blaise N'Kufo maakte gelijk. De remise was voor de Enschedese formatie, destijds onder leiding van Steve McClaren, een belangrijke stap op weg naar de titel.

In 1973 won FC Twente voor de laatste keer bij PSV. Het werd destijds 1-0 door een treffer van de inmiddels overleden Rene Notten.

Ajax

Ajax heeft een punt achterstand op FC Twente. De nummer twee van vorig seizoen heeft ogenschijnlijk ook niet zo'n gemakkelijke opdracht, met de uitwedstrijd bij Heracles Almelo op het programma.

Een week geleden nog lieten de Amsterdammers punten liggen bij een andere, mogelijke, degradatiekandidaat, Excelsior. Heracles werkte zich overigens midweeks wat omhoog, door een overtuigende zege op NAC Breda.

Feyenoord

Feyenoord probeert, zo men wil, de weg omhoog voort te zetten bij AZ. De Rotterdammers herstelden zich afgelopen woensdag met een zege op VVV in de Kuip (3-0) van de forse afstraffing vorige week bij PSV. AZ deed het midweeks minder. De formatie uit Almaar leed bij De Graafschap de eerste nederlaag in de competitie sinds weken. Daarvoor viel er vijf keer winst te noteren.

Roda JC ontvangt Willem II, dat nog steeds wacht op de eerste zege. De achterstand van Roda op lijstaanvoerder PSV bedraagt slechts vijf punten. Dat hadden er zelfs minder kunnen zijn, als de Limburgers een paar dagen geleden op eigen veld geen punten hadden laten liggen tegen NEC.

Verder worden gespeeeld VVV-Venlo - FC Groningen, NAC Breda- De Graafschap, Excelsior - sc Heerenveen, NEC - Vitesse en ADO Den Haag - FC Utrecht.