ENSCHEDE - In aanloop naar de topper bij PSV van zaterdag heeft FC Twente vooral bij de backs de nodige blessureproblemen.

Het is onzeker of Dwight Tiendalli kan spelen. De verdediger liep afgelopen woensdag bij Willem II een knieblessure op.

Voor langere tijd uit de roulatie zijn de vleugelverdedigers Nicky Kuiper en Bart Buysse. Trainer Michel Preud'homme weet evenmin of middenvelder Wout Brama (spierblessure) op tijd fit is voor de ontmoeting in Eindhoven.

Bengtsson

Mogelijk zou Rasmus Bengtsson mee kunnen doen als vleugelverdediger. De Zweed, die de laatste twee duels centraal in de verdediging Peter Wisgerhof verving, is echter ziek.

Wisgerhof is wel weer beschikbaar. Afgelopen woensdag viel de aanvoerder in de slotfase van de gewonnen wedstrijd bij Willem II al in.

Speelwijze

Trainer Michel Preud'homme verklaarde zijn speelwijze niet te gaan aanpassen. ,,We hanteren een bepaalde manier van voetballen. Daar houden we aan vast, ook al missen we enkele spelers. Het is wel zo dat ik nog even moet nadenken over de opstelling.''

Wel ligt de druk volgens de Belg bij de tegenstander. ,,PSV staat niet voor niks op de eerste plaats. Het is een goed elftal met veel kwaliteit in elke linie. Zij moeten, voor eigen publiek. Wij willen. Maar door de goede resultaten van de laatste weken is het vertrouwen bij PSV ongetwijfeld groot.''

FC Twente wil vooralsnog niet reageren op berichten dat het op korte termijn Willem Janssen van Roda JC contracteert.