HOOGLAND - De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft alsnog een oplossing gevonden voor het uitkeren van prijzengeld voor het marathonschaatsen. Hoofdsponsor KPN heeft zich bereid verklaard als financier op te treden. Dat meldde de KNSB donderdag.

Eerder werd bekend dat de marathonschaatsers voorlopig alleen voor de eer zouden strijden. De marathonsectie van de KNSB had namelijk niet voldoende financiële middelen om prijzengeld uit te keren.

''We hebben in goed overleg met de KNSB besloten om ook de prijzenpot alsnog te ondersteunen. De marathonschaatsers zijn immers ook de helden die straks, als er natuurijs komt, zullen strijden", verklaarde een woordvoerder van KPN.

NK marathonschaatsen

De Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op Tweede Kerstdag zijn verplaatst naar Utrecht. Oorspronkelijk zou het evenement plaatsvinden in Hoorn.

Op het middenterrein van schaatsbaan De Westrfries aldaar ligt echter een ijshockeybaan met een glazen boarding. Die zou tijdelijk afgebroken moeten worden om een live tv-uitzending mogelijk te maken. Dat kost echter te veel geld en moeite.

Na goed overleg tussen NOS, KNSB en De Westfries is daarom besloten het NK te verplaatsen naar Utrecht.