ARNHEM - Vitesse heeft donderdag Albert Ferrer als nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. De Spanjaard volgt bij de Arnhemmers Theo Bos op, die vorige week werd ontslagen.

Ferrer krijgt bij Vitesse assistentie van Stanley Menzo en van zijn landgenoot Albert Capellas Herms.

Vitesse-eigenaar Merab Zjordania zocht twee weken geleden al contact met Ferrer. Op dat moment was Bos bij de Arnhemmers nog in dienst als hoofdcoach.

Dat zei technisch directeur Ted van Leeuwen donderdag desgevraagd bij de presentatie van Ferrer. ''We hebben gekeken of er een beter alternatief was. Dat kan een manier van werken zijn.''

Assistenten

Menzo stapte woensdag op als trainer van Cambuur Leeuwarden. Herms heeft lange tijd gewerkt bij Barcelona, vooral in de jeugdopleding.

Het drietal ondertekende donderdag een contract voor 1,5 jaar. Ferrer, Menzo en Capellas Herms beginnen op 15 november aan hun werkzaamheden. Tot die tijd staat Vitesse onder leiding van interim-trainers Hans van Arum en Raimond van der Gouw.

Ervaring

Ferrer heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer. De 40-jarige Spanjaard debuteerde in 1990 onder Johan Cruijff bij Barcelona in de ploeg die bekendheid kreeg als Dream Team. Na acht jaar vertrok de verdediger naar Chelsea.

Ferrer, die dezelfde trainerscursus deed als zijn goede vriend Pep Guardiola, zei vorig jaar in een interview: "Mijn ideale elftal is gebaseerd op degelijke tactische principes en speelt modern voetbal."

Presentatie Ferrer bij Vitesse