AMSTERDAM - Stanley Menzo vertrekt per direct bij Cambuur Leeuwarden. De coach gaat naar verwachting aan de slag als assistent van Albert Ferrer bij Vitesse.

Op een woensdagmiddag speciaal belegde persconferentie wilde Menzo nog niet ingaan op zijn nieuwe betrekking.

"Ik mag niet meedoen aan speculaties", liet de oud-doelman weten. Op de vraag of hij aan de slag gaat als hoofdtrainer of als assistent antwoordde hij: "Ik word trainer".

Ambities

Het aanbod van zijn nieuwe werkgever kon hij naar eigen zeggen niet naast zich neerleggen. "Het moment had misschien beter gekund, maar dit kon ik niet weigeren. Ik kan nu gehoor geven aan mijn ambities als trainer."

Ook Cambuur Leeuwarden wilde niet, op verzoek van die club, mededelen wie de nieuwe werkgever van Menzo wordt. Algemeen directeur Alex Pama benadrukte enkel dat hij het vertrek van Menzo betreurde en dat het contract op verzoek van de trainer is ontbonden.

Ferrer

Woensdagochtend werd bekend dat de Spanjaard Ferrer waarschijnlijk de onlangs ontslagen hoofdcoach Theo Bos zal opvolgen. Vitesse wil de komst van de voormalige speler van FC Barcelona echter nog niet bevestigen.

Crisis

Menzo laat Cambuur in een sportieve crisis achter. De club begon met grote ambities aan het seizoen, maar staat na tien wedstrijden op een teleurstellende negende plaats.

In de laatste vijf wedstrijden werden slechts twee punten behaald.

Titelkandidaat

Menzo transformeerde Cambuur de afgelopen twee jaar van een hekkensluiter in één van de titelkandidaten in de Jupiler League.

In het seizoen 2008/2009 loodste hij de club naar de derde plaats. Vorig seizoen eindigde Cambuur op de tweede plek.