AMSTERDAM - Kjeld Nuis klopte het afgelopen schaatsseizoen nadrukkelijk op de deur van de wereldtop. Nu is de 20-jarige schaatser op zoek naar definitieve aansluiting.

Tijdens de finale van de wereldbeker veroverde de 20-jarige schaatser afgelopen seizoen al een plaats op het podium van de 1500 meter naast specialisten Shani Davis en Denny Morrison.

De komende vier jaar heeft het talent van Control maar één doel voor ogen. "Wat ik wil?", stelt hij zichzelf een retorische vraag in het magazine van NUsport. "Wat ik al vanaf mijn derde wil: olympisch kampioen worden! Mark achterna!"

Talent

Ploeggenoot Tuitert beleefde afgelopen winter het hoogtepunt van zijn carrière door het goud te veroveren op de schaatsmijl. De routinier is van mening dat Nuis in zijn voetsporen kan treden.

"Kjeld is één van de allergrootste talenten waarmee ik ooit heb getraind", legt Tuitert, die realiseert dat Nuis een pittige concurrent zal vormen, uit. "Hij is echt serieus met zijn sport bezig. Ik ga het nog heel lastig met hem krijgen."

Speler

Coach Jac Orie van de Control-ploeg deelt de mening dat Nuis hard op de deur aan het kloppen is. "Hij ontpopte zich aan het einde van het vorige seizoen al behoorlijk, ik denk dat hij komend seizoen echt een speler gaat worden in het veld."

In het magazine van deze week staat naast een uitgebreid verhaal over Kjeld Nuis ook een interview met Mark Tuitert.