KERKRADE – Na de beste 45 minuten van het seizoen, afgelopen vrijdag in Breda tegen NAC, speelde Roda JC dinsdagavond in het eigen Parkstad Limburg Stadion tegen NEC een van de moeilijkste duels van de voorbije weken.

De tegenvallende Limburgers mochten zich over de remise (1-1) niet beklagen, want NEC was zeker na rust bij vlagen de betere ploeg.

Ondanks het gelijkspel schuift Roda JC op naar de derde plaats op de ranglijst van de eredivisie. Het heeft één punt meer dan Ajax, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. De Amsterdammers ontvangen woensdag SC Heerenveen.

Djoum zette de thuisclub op voorsprong, Björn Vleminckx bezorgde de Nijmegenaren met zijn achtste seizoenstreffer verdiend een punt.

Aanvalsdrang

NEC slaagde er prima in de aanvalsdrang van Roda JC te beteugelen. De thuisclub begon ambitieus, maar zag de meeste aanvallen eindigen met een matige voorzet.

Vooral verdediger Davy de Fauw kreeg alle ruime om mee op te komen, maar de aanvoerder slaagde er slechts sporadisch in om de bal gevaarlijk voor het doel te brengen.

NEC bleef gemakkelijk op de been en stoorde de Kerkraadse opbouw tijdig. Omdat ook de gasten slordig in de eindpass en afronding waren, leverde de eerste helft geen enkele uitgespeelde kans voor beide teams op.

Pa Modou Kah

Dat veranderde na rust snel. Pa Modou Kah leidde na vijf minuten de openingstreffer in. De verdediger mocht ongehinderd het halve veld oversteken. Zijn voorzet werd slecht weggewerkt, waarna Djoum op de rand van het strafschopgebied de bal kon oppikken en met een bekeken schuiver de 1-0 aantekende.

NEC was niet onder de indruk en kwam steeds beter in de wedstrijd. Het leverde een prima schietkans op voor Lasse Schöne, doelman Przemyslaw Tyton redde bekwaam.

Alerte Vleminckx

Twintig minuten voor tijd kregen de Nijmegenaren loon naar werken. Vleminckx reageerde alert na een mislukt schot van Bas Sibum. Hij tikte de bal wel voorbij Tyton.

De Belgische topscorer van NEC leek in de slotfase opnieuw een wending aan de wedstrijd te geven, maar zijn onbedoelde kopbal ging rakelings naast het eigen doel. Met een zege zou het matige Roda JC ook te ruim zijn beloond.