ALMELO - Door een wervelend begin heeft Heracles Almelo dinsdag met 4-1 gewonnen van NAC Breda. De thuisploeg stond na een half uur al met 3-0 voor. Heracles maakte met de zege de goede reputatie in eigen stadion weer eens waar.

Elf van de twaalf punten werden behaald op het eigen kunstgras. De Almeloërs evenaarde een clubrecord van tien ongeslagen thuisduels op rij in de eredivisie.

NAC miste duidelijk Rob Penders in de defensie. Zonder de aanvoerder, die last heeft van een hamstringblessure, leek het verdedigend nergens op bij de Brabanders in de eerste helft.

Samuel Armenteros mocht al in de tweede minuut vrij inkoppen. Zes minuten later was het al 2-0 door Mark-Jan Fledderus, die doelman Jelle ten Rouwelaar compleet verraste met een schot van afstand in de korte hoek.

Strafschop

Tot overmaat van ramp voor NAC gaf scheidsrechter Kevin Blom in de 27e minuut gemakkelijk een strafschop aan Heracles. Armenteros struikelde over de benen van Gabor Horvath.

De arbiter vond dat voldoende voor een penalty. Willie Overtoom schoot eenvoudig raak: 3-0.

Peter Bosz, trainer van de thuisploeg, zag vooraf aanvallende middenvelder Marko Vejinovic op het laatste moment afhaken met darmklachten.

Zn vervanger Darl Douglas deed het uitstekend en gaf de voorzet bij het eerste doelpunt van Armenteros. Heracles draait de laatste weken goed. De ploeg pakte zeven punten in de laatste drie wedstrijden.

Verval

NAC raakt na een goede serie juist weer in verval. Na het plotselinge vertrek van trainer Robert Maaskant begin dit seizoen leek het duo John Karelse en Gert Aandewiel het elftal op de rails te hebben. De nederlaag bij Heracles was echter de derde op rij in de eredivisie.

De eerder verbannen Leonardo keerde terug in de basis. De Braziliaan was de enige bij NAC die aanvallend voor gevaar zorgde, maar zijn acties leverden geen doelpunten op.

Heracles maakte in de slotfase het vierde doelpunt via invaller Glynor Plet. Kees Luijckx scoorde vervolgens nog voor NAC uit een vrije trap, maar dat was slechts voor de eer.