DOHA - Vera Zvonareva heeft dinsdag de openingspartij van de WTA Championships in Qatar, waar acht tennissters strijden om de officieuze wereldtitel, gewonnen.

De Russische nummer twee van de wereld versloeg in de witte groep nummer acht, de Servische Jelena Jankovic. Setstanden waren 6-3 en 6-0.

De twee delen de groep met de Belgische Kim Clijsters en de Wit-Russische Victoria Azarenka die het woensdag tegen elkaar opnemen.

Wozniacki

In de andere groep won later op de avond ook Caroline Wozniacki haar eerste partij. Binnen het uur rekende de Deense nummer één van de wereld af met de Russin Elena Dementjeva. Het werd tweemaal 6-1.

Wozniacki heeft deze week aan twee zeges in Doha genoeg om dit jaar als mondiale nummer één af te sluiten. ''Het is een goed gevoel om te weten dat je de te kloppen speelster bent", verklaarde de favoriete na haar eerste overwinning.

''Ik ben blij dat de kop eraf is. Het is altijd lastig een toernooi te moeten beginnen. Zeker tegen een speelster als Elena. Gelukkig ging het me goed af vandaag."

Schiavone

De Italiaanse Francesca Schiavone moest in haar eerste duel haar meerdere erkennen in de Australische Samantha Stosur. Het werd twee keer 6-4.

De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales. De winnares van het toernooi mag met 1,11 miljoen euro naar huis.