SEVILLA - Koploper Deportivo la Coruna heeft zaterdagavond in de Spaanse competitie twee punten verspeeld. De ploeg kwam in de uitwedstrijd bij Betis in Sevilla niet verder dan 0-0. Deportivo dankte het punt vooral aan doelman Molina, die in de eerste helft een strafschop van Fernando keerde.

Real Madrid profiteerde van de misstap en nam de eerste plaats over (hetzelfde doelsaldo maar meer treffers gemaakt) door een benauwde zege op Albacete: 2-1. Valencia verzuimde ook op 26 punten te komen door gelijk te spelen bij het laaggeklasseerde Murcia: -2.

Barcelona ging zaterdagavond laat pijnlijk onderuit in de uitwedstrijd bij Villarreal (2-1). Patrick Kluivert leek zijn werkgever nog een punt te bezorgen toen hij achttien minuten voor tijd gelijkmaakte, maar in blessuretijd scoorde de Braziliaan Sonny Anderson alsnog voor de thuisploeg, 2-1.

Barcelona

De eerste treffer was voor rust van Jose Mari. Giovanni van Bronckhorst kreeg bij Barcelona kort voor het einde nog de gele kaart. De achterstand van de ploeg van trainer Rijkaard op de top wordt almaar groter. Na twaalf duels heeft Barça negentien punten, zeven minder dan Real Madrid en Deportivo. Rijkaard gunde behalve Van Bronckhorst en Kluivert ook Cocu een basisplaats. Overmars mocht na rust invallen.

Ronaldo op de bank

Carlos Queiroz verraste de Real-fans door Ronaldo zondagavond op de bank te zetten naast middenvelder Helguera. De coach gaf voor deze gelegenheid de voorkeur aan de jongeren: Portillo en Borja. Het povere Albacete bood echter hardnekkig weerstand in het Bernabeu-stadion, zodat beide vedetten in de tweede helft alsnog werden opgeroepen.

Beckham

De fraaie openingstreffer van Beckham vijf minuten voor rust werd onmiddellijk beantwoord met een rake volley van Parri, een nog mooier doelpunt dan dat van de Engelse international. Pas in de slotfase bracht Zidane de beslissing. Ronaldo zette de aanval op.

Valencia kwam binnen een kwartier op voorsprong door Mista. Richi bepaalde de ruststand op 1-1. Vlak na de hervatting gaf Michel de supporters van Murcia zelfs even hoop op een stunt. Opnieuw Mista voorkwam die, waarna de thuisclub met veel inzet en ten koste van wat gele kaarten een punt veilig stelde.