WENEN - Thiemo de Bakker is dinsdag al in de eerste ronde uitgeschakeld bij het tennistoernooi in Wenen. De Nederlander ging met 7-6 (6) 1-6 6-4 onderuit tegen Pablo Cuevas uit Uruguay.

De Bakker, de nummer 47 van de wereld, en Cuevas (nummer 70) speelden voor het eerst tegen elkaar op het hoogste niveau.

In de eerste set ging de wedstrijd gelijk op. In de tiebreak was Cuevas met 8-6 net iets sterker. De Bakker, die vorige week in Huib Troost een nieuwe coach vond, leek daarna orde op zaken te stellen. Hij brak meteen door de service van zijn tegenstander en pakte de set met 6-1.

Lijn niet doortrekken

De Bakker kon die lijn in de beslissende set niet doortrekken. Hij kreeg in het begin nog wel drie breekpunten, maar benutte die niet. Bij een stand van 2-2 moest de Westlander zijn servicepunt inleveren. De Bakker kon zijn achterstand daarna niet meer goed maken.

De Bakker heeft de komende maand de toernooien van Basel en Parijs op het programma staan.

Haase

Robin Haase plaatste zich niet voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Montpellier. De Duitser Mischa Zverev was in twee tiebreaks net iets sterker dan de Haagse tennisser: 7-6 (7) 7-6 (5). Zverev bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi.

Haase kreeg kansen tegen zijn Duitse opponent. In de eerste set kon hij Zverev zes keer breken, maar deed dit niet. In de tiebreak pakte Haase een 5-0-voorsprong, maar Zverev vocht zich met succes terug en won met 9-7.

Tiebreak

In het tweede bedrijf kwam Haase een break voor, maar wist die marge niet vast te houden. Een tiebreak moest opnieuw de beslissing brengen. Zverev won ook de tweede verlenging, dit keer met 7-5.