ROME - Mede dankzij een doelpunt van international Andy van der Meyde heeft Internazionale zaterdag in de Italiaanse competitie met 6-0 gewonnen van Reggina. Zes spelers deelden in het doelpuntenfestival, van wie de Argentijnse aanvaller Cruz met zijn Feyenoord-verleden ook een Nederlandse achtergrond heeft.

Cannavaro, Martins, Farinos en Vieri waren de anderen die scoorden. Koploper Juventus won de uitwedstrijd bij Modena met 2-0, door toedoen van Trezeguet en Nedved. Bij Juve zat Davids de gehele wedstrijd op de bank. AS Roma en AC Milan bleven op twee punten van de Oude Dame. AS Roma won royaal van Bologna (4-0). Totti, Montella, Panucci en Cassano scoorden voor de Romeinen. De andere topclub uit Rome, Lazio, zegevierde eveneens. Voor eigen publiek won de ploeg van Jaap Stam met 3-1 van Perugia.

Rode kaarten

Het duel in Rome liep na de rust volledig uit de hand. Door drie rode kaarten beëindigde Perugia het turbulente duel met acht man. Ook coach Cosmi werd naar de tribune gestuurd. Bij Lazio moest Conceicao naar de kant. International Stam keerde in de tweede helft niet terug op het veld.

Ook AC Milan maakte geen fout. De nummer drie van de ranglijst, op gelijke hoogte met AS Roma, won in Verona knap met 2-0 van Chievo en kan met vertrouwen naar Amsterdam voor het duel met Ajax in de Champions League. Andrej Sjevtsjenko scoorde net voor en net na de rust. Zijn tweede treffer leek in buitenspelpositie gemaakt. Seedorf kwam de Oekraïnse spits in de tweede helft aflossen om de voorsprong te helpen bewaken.

AC Milan

Milan heeft in tien wedstrijden in de Serie A slechts vier tegentreffers geïncasseerd. De ploeg, op Europees niveau leider in de groep van Ajax, geeft defensief weinig kansen weg. Chievo kwam er zondagavond niet aan te pas.