RIJSWIJK - Het duel tussen Feyenoord en VVV-Venlo van woensdag staat in het teken van de geplaagde trainers.

Zowel Feyenoord-coach Mario Been als Jan van Dijk van VVV beleven niet het seizoen wat zij verwacht hadden. Beide trainers worden vooralsnog gesteund door hun eigen bestuur, maar bij een nieuwe nederlaag kan die stemming zomaar omslaan.

Feyenoord staat na de historische 10-0-nederlaag tegen PSV op zondag pas op een vijftiende plaats, VVV doet het met de zeventiende stek niet veel beter. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedraagt maar twee punten. De laatste zege van de Rotterdammers dateert inmiddels alweer van eind augustus, VVV won een maand geleden voor het laatst.

PSV

Op diezelfde woensdagavond komt ook koploper PSV in actie. De Eindhovenaren gaan in Arnhem op bezoek bij Vitesse, dat net als VVV al een maand op een overwinning wacht. PSV zal de lijn van de wedstrijd tegen Feyenoord willen doortrekken. Met 35 gemaakte doelpunten is de koploper verreweg de meest scorende ploeg in de eredivisie.

Alleen Ajax kan wat dat betreft enigszins in het spoor blijven. De Amsterdammers maakten 26 treffers en hopen dat aantal op woensdag wat op te voeren. Dan komt sc Heerenveen op bezoek, een ploeg waartegen Ajax het traditioneel lastig heeft. De laatste vier seizoenen verloor Ajax op eigen veld twee keer van de Friezen.

FC Twente

FC Twente gaat woensdagavond op bezoek bij Willem II. De hekkensluiter wacht nog steeds op de eerste zege van het seizoen. De laatste keer dat de Tilburgers in competitieverband juichend van het veld liepen was in maart, toen thuis 3-1 van Sparta gewonnen werd. Twente hoopt zonder kleerscheuren naar huis te gaan, zaterdag wacht namelijk de topper bij PSV.

Nummer vier Roda JC jaagt dinsdagavond in eigen huis tegen NEC op de vierde overwinning op rij. Diezelfde avond spelen Heracles Almelo en NAC Breda tegen elkaar. Groningen, vijfde op de ranglijst, neemt het woensdag op tegen ADO Den Haag, terwijl FC Utrecht in eigen stadion Excelsior ontvangt. Daarnaast staat woensdagavond het duel De Graafschap - AZ op het programma.