AMSTERDAM – Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaat ervan uit dat de aanstelling van Ed Janssen als arbiter bij Feyenoord – VVV-Venlo geen problemen gaat opleveren. Janssen heeft een verleden als voetballer bij de ploeg uit Limburg.

“Ik zie het probleem niet. We gaan uit van de integriteit van onze scheidsrechters en Ed Janssen”, reageert Van Egmond op de opmerkelijke aanstelling in De Telegraaf. “De enige regel die wij hanteren is dat een scheidsrechter niet bij een club uit zijn woonplaats fluit.”

“Er komen steeds meer arbiters voort uit betaaldvoetbalclubs, dus het kan voorkomen dat ze hun oude club fluiten”, gaat de nieuwe scheidsrechtersbaas verder. “Dat geldt voor Haverkort bijvoorbeeld bij Ajax.”

VVV

Janssen staat op de A-lijst, maar speelde tussen zijn 12e en 19e in de jeugd van VVV-Venlo. Nadat het eerste elftal te hoog gegrepen bleek, pakte hij zijn carrière als scheidsrechter op. Het is de eerste keer dat de 39-jarige Limburger een duel van VVV fluit.

Feyenoord en VVV zijn in een verbeten degradatiestrijd gewikkeld. Feyenoord verloor vijf keer in de laatste zes competitiewedstrijden en staat nog net boven de streep.

De Limburgers staan voorlaatste met twee punten minder dan de ploeg van Mario Been.