AMSTERDAM - Lewis Hamilton heeft de hoop om kampioen te worden nog niet opgegeven. De McLaren-coureur denkt dat er van alles mogelijk is als zijn team hem de laatste twee Grands Prix van 2010 van een goede auto voorziet.

Hoewel de bolide van McLaren niet zo snel is als die van Red Bull of Ferrari, doet Hamilton nog steeds mee in de strijd om de titel. Zijn achterstand op de nieuwe leider in het WK, Fernando Alonso, bedraagt 21 punten.

Per overwinning scoort een coureur 25 punten, wat betekent dat er nog genoeg punten te verdelen zijn. De Brit moet de concurrentie zien te verslaan. “We moeten antwoorden”, verklaart Hamilton aan Autosport.com na de Grand Prix van Zuid-Korea, waarin hij tweede werd achter Alonso.

Analyse

“We doen er alles aan, maar Red Bull en Ferrari zitten ook niet stil. Hopelijk bezorgt mijn tweede plek het team frisse moed, want we moeten keihard aan het werk en nagaan op welke fronten we onze auto kunnen verbeteren. Pas dan kan ik écht aanvallen.”

Hoewel in het WK zijn achterstand op Alonso niet gering is, ziet Hamilton dat nog niet eens als het grootste probleem. “Ik had een goed resultaat nodig en dat lukte in Korea. We staan er best goed voor en Fernando zelfs nog beter, maar hij is nog in te halen. Het is geen onmogelijke opgave.”