AMSTERDAM - Teambaas Stefano Domenicali van Ferrari loopt niet met zijn hoofd in de wolken na de machtsgreep van Fernando Alonso in Zuid-Korea.

“We moeten vooral kalm en geconcentreerd blijven, niet te lang stilstaan na een voor ons fantastisch verlopen gedeelte van het kampioenschap”, laat Domenicali weten aan Autosport. “Het is zaak om ons nederig op te stellen, want we hebben te maken met fantastische concurrenten.”

Alonso is als een feniks uit de as herrezen; stond de Spanjaard na de Grand Prix van Groot-Brittannië 47 punten achter op WK-leider Lewis Hamilton, na zijn triomf in het Verre Oosten heeft hij als aanvoerder een voorsprong van elf punten op Mark Webber.

'Niet zweven'

“Mentaal zit het bij ons wel snor”, meent Domenicali. “We gaan niet zweven, want er zijn nog zoveel punten te verdienen.”

Domenicali toont zich ook content met de derde plek van Felipe Massa in Zuid-Korea, niet in de laatste plaats omdat Ferrari daardoor de druk op Red Bull enigszins opvoert bij de constructeurs.

“Ik ben blij voor hem dat hij zich terugknokte na een moeilijke periode. Hij ging goed om met de periode van veel druk."

In de stand bij de constructeurs heeft Red Bull een voorsprong van respectievelijk 27 en 52 punten op McLaren en Ferrari. “Ook in dat kampioenschap doen we nog mee, we willen niets opgeven.”