ROTTERDAM - Trainer Mario Been staat 'totaal niet ter discussie bij Feyenoord'. Dat deelde technisch directeur Leo Beenhakker maandag mee op een persconferentie.

Been stelde zondag na het 10-0 verlies tegen PSV zijn positie ter discussie bij de spelersgroep.

Volgens Beenhakker staan de spelers en de directie achter de coach. “Het getuigt van moed dat hij zich kwetsbaar opstelde.”

Beenhakker benadrukte dat Feyenoord na het fiasco in Eindhoven geen paniekvoetbal wenst te spelen.

''We zijn absoluut niet van plan om wijzigingen aan te brengen in onze technische staf. Die functioneert fantastisch in alle geledingen. Dat neemt niet weg dat het niet kan en niet mag wat er in Eindhoven is gebeurd. Maar het is wel gebeurd.''

Remedie

Beenhakker had ook nog goed nieuws. ''Woensdag mogen we weer, tegen VVV-Venlo. De volgende wedstrijd is vaak de beste remedie om zo'n nederlaag recht te zetten.''

Zondagavond sprak algemeen directeur Eric Gudde in het tv-programma Studio Voetbal (NOS) al uit dat Been nog steeds op brede steun kon rekenen binnen het bestuur.

''Daar is na een kort nachtje slapen niets aan veranderd'', liet Gudde maandagochtend in De Kuip weten.

Geen zwijgplicht

Wel is afgesproken dat Been en de spelers maandag de media even zullen mijden.

''Van een zwijgplicht is geen sprake. Maar we willen Mario en zijn ploeg even uit de wind zetten om zich volledig te kunnen concentreren op de belangrijke thuiswedstrijd woensdag tegen VVV-Venlo'', liet een woordvoerder weten.

Een geëmotioneerde Been stelde zondag meteen na de afgang in Eindhoven in de kleedkamer zijn positie ter discussie. Er kwam toen nog geen reactie vanuit de eveneens zwaar aangeslagen ploeg. Been liet daarop weten dat hij maandagochtend die heikele kwestie opnieuw in zijn selectie zou bespreken.

Debacle

''Daarover maak ik mij geen zorgen'', gaf Gudde na het onderhoud met Been aan. ''Mario heeft zondagavond al voldoende sms'jes vanuit de spelersgroep gehad waarin het vertrouwen in hem werd uitgesproken."

"Dat de spelers dat niet meteen in de kleedkamer in Eindhoven hebben gedaan, vind ik niet zo gek. Na zo'n debacle heb je even tijd nodig om tot jezelf te komen. Bovendien spreken voetballers zich doorgaans niet zo snel uit in een groepsgesprek in de kleedkamer.''

Verbeek

Trainer Gertjan Verbeek stelde in januari 2009 bij Feyenoord wegens de slechte resultaten en de gespannen sfeer in de spelersgroep eveneens de vertrouwenskwestie. De directie, toen ook al onder leiding van Gudde, stond destijds vierkant achter de huidige coach van AZ. Verbeek werd evenwel door de spelers keihard weggestemd.

Zo ver zal het maandag met Been waarschijnlijk niet komen. De omvangrijke en invloedrijke achterban van Feyenoord heeft nog voldoende vertrouwen in Been.

Volgens Eric van Dorp, voorzitter van de officiële supportersvereniging, is het vertrek van de nog steeds populaire clubman geen oplossing om uit de huidige malaise te komen. ''Winnen van VVV is dat woensdag wel. Ik reken op massale steun van de fans'', zei hij maandagochtend op Radio Rijnmond.