ZEIST - Roger Reijners is door de KNVB aangesteld als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De voetbalbond en de 46-jarige Reijners hebben een akkoord bereikt over een contract tot en met de Olympische Spelen van 2016.

De huidige manager technische zaken van Fortuna Sittard maakt op 1 november de overstap naar de KNVB. De voetbalbond maakte de aanstelling vrijdag bekend.

Reijners is de opvolger van Vera Pauw, die in maart van dit jaar als bondscoach opstapte.

''Samen met de speelsters en de staf wil ik er de komende jaren voor zorgen dat het Nederlands vrouwenelftal structureel deelneemt aan grote toernooien'', aldus Reijners over zijn nieuwe uitdaging.

Koster

Daphne Koster, aanvoerder van het vrouwenelftal, gaf vrijdag aan dat de spelersgroep blij is met Reijners.

''De spelersgroep is blij dat er een nieuwe bondscoach is met frisse inzichten. Ik ben van mening dat Roger Reijners ons voetballend verder kan brengen'', aldus de verdedigster, die ook al eens opperde dat Foppe de Haan in haar ogen een geschikte kandidaat zou zijn.

Fortuna Sittard

Reijners speelde als prof jarenlang voor Fortuna Sitard. In zijn eerste zeizoen (1983-1984) maakte hij met de Limburgse ploeg de bekerfinale tegen Feyenoord mee.

Die wonnen de Rotterdammers met 1-0. Na negen seizoenen stapte Reijners over naar provinciegenoot MVV, waar hij zijn loopbaan als speler in 1995 beëindigde.

In 1996 begon de Limburger aan zijn trainersloopbaan in het betaald voetbal. Hij werkte als oefenmeester bij Fortuna Sittard en MVV.