ZWOLLE/ALKMAAR/ROTTERDAM/NIJMEGEN - NAC Breda heeft weer wat meer afstand genomen van deonderste plaats. FC Zwolle verloor zaterdagavond in eigen huis met-2. Boukhari opende de score in de 28ste minuut, invaller Vosmaakte er in blessuretijd 0-2 van.

Bekijk de video:
Breedband
Modem

AZ heeft zaterdagavond tegen Roda JC de eerstethuisnederlaag van dit seizoen geleden. De Limburgers wonnen in deuitverkochte Alkmaarderhout met maar liefst 5-1.Het in de top van de eredivisie staande AZ had in de eerstehelft de grootste kans om op voorsprong te komen, maar Van Galenmiste een strafschop. Op slag van rust zette Senden Roda JC op 1-0.Het werd in de tweede helft 0-4 door Anastasiou, Vicelich enopnieuw Anastasiou. Elhattabi maakte vervolgens 1-4, waarna Kone devijfde treffer voor Roda JC maakte.

Feyenoord

Nauwelijks gehinderd door een weerloos Vitessebegon Feyenoord zaterdagavond goed aan een week waarin later ooknog Teplice en Ajax wachten. Zonder noemenswaardige inspanningenwonnen de Rotterdammers met 3-0. Van Persie, Paauwe en Kuijtzorgden voor de doelpunten.

PSV

PSV leek zaterdag in Nijmegen op de tweedenederlaag van het seizoen af te stevenen, maar won dank zij tweebevliegingen van Mateja Kezman alsnog met 3-2 van NEC.De thuisploeg leidde al na acht minuten met 2-0 dank zij Van derDoelen en Demouge. De Jong bepaalde de ruststand op 2-1, waarnaKezman, terug na een schorsing, de zege voor PSV alsnogveiligstelde. Aan zijn tweede treffer ging een ongelooflijkmisverstand tussen doelman Gentenaar en verdediger Ebbinge vooraf.