ARNHEM - Vitesse heeft donderdag trainer Theo Bos ontslagen. Tegenvallende resultaten zijn de reden voor het besluit, zo maakte de clubleiding van de Arnhemmers bekend.

Vitesse staat na negen speelronden op de zestiende plaats in de eredivisie met acht punten.

De 45-jarige Bos was sinds januari 2009 hoofdtrainer van Vitesse. Eerder vervulde hij bij de club, waar hij zelf lange tijd voetbalde, de functie van jeugdtrainer en assistent-trainer.

''Wij hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen'', zei technisch directeur Ted van Leeuwen. ''Theo zal altijd welkom blijven bij zijn club.''

Teleurgesteld

Na de ruime nederlaag tegen Roda JC (4-1) van zondag hield Bos er al rekening mee dat zijn positie ter discussie zou komen te staan. Hij reageerde donderdag teleurgesteld.

''Ik vind het jammer dat ik niet meer tijd heb gekregen, omdat ik het idee had dat we op de goede weg waren. Het is jammer dat het hoofdtrainerschap nu eindigt bij Vitesse, maar het betekent absoluut niet het einde van mijn trainerscarrière'', aldus Bos.

Vitesse, dat in augustus werd overgenomen door de Georgische zakenman Merab Zjordania, gaat per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Assistent-trainer Hans van Arum en keeperstrainer Raimond van der Gouw krijgen tot die tijd de leiding over het eerste elftal.

Bos is dit seizoen in de eredivisie de eerste trainer die is ontslagen. NAC wisselde ook van coach, maar dat had een andere reden. Robert Maaskant vertrok in augustus naar het Poolse Wisla Krakow. John Karelse en Gert Aandewiel volgden hem op.