ROTTERDAM - Op station Rotterdam Centraal hebben onbekenden even na middernacht de trein met voetbalsupporters van Heracles bekogeld met stenen. Daarbij is een persoon ernstig gewond geraakt, liet een politiewoordvoerster weten. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht.

De ongeveer zestig Heracles-aanhangers waren eerder op de avond op station Rotterdam-Alexander betrokken bij een vechtpartij. Volgens de politie begeleidt de spoorwegpolitie de trein met voetbalsupporters zo spoedig mogelijk terug naar Almelo. Over de schade aan de trein kon de woordvoerster niets zeggen. Ook is nog niet zeker wie de stenengooiers zijn.

Heracles bezocht vrijdagavond Sparta. De politie kreeg rond .00 uur een melding binnen van de vechtpartij op Rotterdam-Alexander en rukte massaal uit. Ze pakte alle relschoppers op en bracht ze over naar het stadion van Feyenoord, waar een speciale ruimte is voor de afhandeling van dit soort zaken.

De ongeregeldheden begonnen in eerste instantie met onderlinge vechtpartijen tussen Heracles-supporters. Bij aankomst van de politie keerde de agressie zich tegen de agenten. De relschoppers gooiden met stenen en flessen.

Het treinverkeer had hinder van de ongeregeldheden. Een intercity in de richting van Rotterdam CS stond 25 minuten stil. Heracles-trainer Gert-Jan Verbeek pakte na afloop van de persconferentie na het duel tegen Sparta speciaal nog even de microfoon. Hij sprak schande van het gedrag van de supporters. ,,Dit is een smet op onze overwinning op de koploper. Straks zijn al onze duels risicowedstrijden en mogen de fans alleen nog maar met een combiregeling reizen.''