AMSTERDAM - Robert Gesink is op de wereldranglijst van de UCI als zevende geëindigd. Vóór de Ronde van Lombardije van zaterdag stond de 24-jarige Achterhoeker vijfde.

Gesink nam niet deel aan de ‘koers van de vallende bladeren’. Na een zware val van zijn vader in een mountainbiketocht besloot de klimmer vanuit Italië terug naar Nederland te vliegen.

De eindwinnaar van de zogeheten UCI World Ranking is de Spanjaard Joaquim Rodriguez, die dit seizoen een rit in de Tour de France en Vuelta a España op zijn naam schreef en in beide grote rondes in de top tien eindigde.

Rabobank

Alberto Contador finisht als tweede in het klassement op basis van alle belangrijke koersen van 2010, voor Philippe Gilbert, zaterdag winnaar in Lombardije. De nummers vier tot en met zes luisteren naar de namen Luis Leon Sanchez, Cadel Evans en Vincenzo Nibali.

Naast Gesink behoren ook Bauke Mollema (52e), Koos Moerenhout (58e) en Lars Boom (91e) tot de top honderd.

Rabobank besluit het klassement voor de ploegen als vierde, achter winnaar Saxo Bank, Liquigas en Astana. In de landenschikking steekt Spanje er met kop en schouders bovenuit. Vooral dankzij het puntentotaal van Gesink eindigt Nederland als zesde.