WAALWIJK - RKC Waalwijk ploetert voort in de Holland Casino Eredivisie. De Brabantse ploeg weet niet meer wat winnen is. Vrijdagavond bleef het sukkelende team van trainer Jol in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen steken op 1-1. Het was het tweede puntje in de laatste zes wedstrijden voor RKC, dat na een uitstekende competitiestart inmiddels is afgezakt naar de grauwe middenmoot.

De thuisploeg, nog zonder de geschorste Hoogendorp, maar weer met de herstelde Teixeira, deed zichzelf in de eerste helft schromelijk te kort. RKC speelde met veel aanvalsdrang en schakelde snel over van verdediging naar aanval. De positieve spelopvatting leidde voor de rust tot liefst zeven goede kansen voor de Brabanders.

Scoringspositie

Alleen verdediger Teixeira kwam tot scoren. Hij kopte in de achtste minuut raak uit een hoekschop. Daarna kwamen Cornelisse, Boulahrouz (beiden twee keer), Boutahar en Molhoek eveneens in scoringspositie. In de afronding waren de Waalwijkers echter gehaast en slordig. Doelman Beukenkamp greep bovendien een paar maal goed in.

De veel te kleine marge stelde RKC-trainer Jol in de rust amper gerust. De Hagenaar vreesde voor de inmiddels befaamde veerkracht van FC Groningen. Begin deze maand werkte de ploeg van coach Jans eerst een ruime achterstand tegen Feyenoord weg (van 0-3 naar 3-3). Een week later wisten de karaktervolle noordelingen zelfs met 3-2 te winnen van NEC na een achterstand bij de rust van 0-2.

Op de lat

Misschien wel door die wetenschap speelde RKC na de rust minder enthousiast en aanvallend. Routinier Petrovic knalde in de 55e minuut nog wel op de lat. Kort daarna maakte het fletse FC Groningen gelijk uit de eerste kans in de wedstrijd. De volledig vrijstaande Smit profiteerde uit een vrije trap van Hugo van de haperende buitenspelval bij RKC, 1-1.

Met topscorer Redan voor verdediger Olfers trachtte Jol in de slotfase de broodnodige zege te forceren. De beste kans was echter voor Groninger Elshot, die in de 67e minuut het doel rakelings miste.