ISTANBUL - Frank de Boer blijft vechten voor zijn plaats in het Nederlands elftal. De recordinternational voelt zich nog altijd goed genoeg om een belangrijke rol in het team te kunnen spelen. De verdediger, die woensdag in het playoffduel met Schotland op de bank begon, zegt dit op zijn website van Icons.

De Boer, die evenals de andere internationals na de winst op Schotland niet met de pers praatte, is zeer opgelucht dat hij zijn afscheid bij het nationale team heeft kunnen uitstellen. Bij verlies van Oranje had hij zijn interlandloopbaan beëindigd.

Goed genoeg

"Het zou het juiste moment zijn geweest om afscheid te nemen als we er niet in waren geslaagd de Schotten te verslaan. Het zou me na zo'n lange tijd zwaar zijn gevallen om te stoppen. Nu zal ik blijven vechten voor mijn plaats in het elftal. We hebben nog zes maanden voordat het EK begint en ik denk dat er wel wat zal veranderen in onze ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds goed genoeg ben om op het hoogste niveau te spelen."

Volgens De Boer had het grote verschil tussen beide wedstrijden niets met onderschatting van Schotland te maken. "Men zegt dat we in Amsterdam de goede houding hadden en in Glasgow niet, maar daar ben ik het niet mee eens. In Amsterdam scoorden we heel snel en toen viel er enorm veel druk van ons af. Het leek of het daarna allemaal vanzelf ging."

Goddelijke recht

De speler van het Turkse Galatasaray noemt het zeker geen schande dat Oranje de playoffs nodig had om zich voor het EK te plaatsen. "Voor het Nederlands voetbal was het natuurlijk beter geweest als we ons direct hadden gekwalificeerd, maar we hoeven ons hier zeker niet voor te schamen. Onze fans en de critici denken dat we het goddelijke recht hebben om het EK te bereiken, maar dat is niet de realiteit."

Volgens De Boer zal tijdens het EK duidelijk worden dat Nederland niet zomaar achter Tsjechië in de groep eindigde. "Iedereen praat altijd over Italië, Duitsland, Spanje en Engeland, maar ik denk dat de Tsjechen de favoriet zijn bij het EK. Ik denk dat ze veel mensen gaan verrassen."