Barcelona wint van Valencia, zege Real

BARCELONA - Barcelona heeft zaterdagavond koploper Valencia achterhaald. Barcelona was in het onderlinge duel voor eigen publiek met 2-1 te sterk.

Barcelona draaide in de tweede helft een achterstand van 1-0 om in winst. De thuisploeg was door Pablo Hernandez op achterstand gezet.

Andres Iniesta en Carlos Puyol bezorgden de 88.000 toeschouwers in Camp Nou toch nog een fijne avond.

Barcelona en Valencia hebben allebei na zeven speelronden zestien punten. Nummer vier Villarreal komt pas maandag in actie. De ploeg die een punt minder heeft dan beide clubs speelt dan uit bij Hercules Alicante.

Real Madrid

Real Madrid lijkt, na een paar magere jaren, onder de nieuwe trainer José Mourinho terug te keren aan de top. De Spaanse club nam de leiding door Malaga met ruime cijfers te verslaan: 4-1. Gonzalo Higuain en Cristiano Ronaldo scoorden allebei twee keer.

'De Koninklijke' is door de zege op de middenmoter de nieuwe koploper. Na zeven speelronden heeft Real zeventien punten. Het doelsaldo van 16-3 is indrukwekkend.

Malaga hield een half uur lang stand. Higuain opende de score. Net voor rust verdubbelde Ronaldo de voorsprong.

De Portugees besliste aan het begin van de tweede helft het duel door een strafschop te benutten. Kris Stadsgaard scoorde tegen, waarna het weer de beurt was aan Higuain.

NUwerk

Tip de redactie