Succes Nederlandse judoka's bij GP Rotterdam

ROTTERDAM - Judoka's Elisabeth Willeboordse en Guillaume Elmont hebben zaterdag tijdens de Grand Prix van Rotterdam hun gewichtsklasse gewonnen.

Willeboordse versloeg in de finale van de klasse tot 63 kilogram de Sloveense Urska Zolnir. Guillaume Elmont was in de eindstrijd van de klasse tot 81 kilogram te sterk voor de Japanner Takahiro Nakai.

Zijn broer Dex verloor in Rotterdam de strijd om goud in de klasse tot 73 kilogram van de Portugees Joao Pina.

Ovatie

Guillaume Elmont ontlokte het publiek in Rotterdam zaterdag een staande ovatie. Hij versloeg Nakai in de finale met ippon. ''In Parijs had ik nog van die Japanner verloren'', stelde de judoka blij vast.

''Het is een lastige tegenstander met een irritante vechtstijl'', keek hij terug op het duel met de Aziaat.

Mentaal sterk

Willeboordse was ook dolblij met haar zege. Het goud, na de overwinning op Zolnir, voelde goed. Belangrijker voor de winnares was de zege die ze in halve finale op Anicka van Emden behaalde. Op de WK in Tokio had Willeboordse nog van haar verloren. Het tweetal vecht in de klasse tot 63 kilogram de komende anderhalf jaar voor een ticket naar de Olympische Spelen in Londen.

''Ik heb een klap gehad van het WK, zat er echt doorheen. Nu was ik mentaal heel sterk. Jij gaat niet in mijn stad met de titel aan de haal, wist ik'', keek Willeboordse terug op het duel met de meeste spanning.

Van Dijk

Bryan van Dijk keerde zaterdag na twee maanden blessureleed terug op de judomat. De rentree in de klasse tot 73 kilogram was van korte duur. De Canadees Nicholas Tritton schakelde hem in de eerste ronde met waza-ari uit.

Tip de redactie