Federer neemt revanche op Djokovic

AMSTERDAM - Roger Federer heeft zaterdag in Sjanghai revanche genomen op Novak Djokovic voor de halve finale van de US Open.

Bij het Masters-toernooi in de Chinese havenstad was de Zwitser met 7-5, 6-4 de sterkste. In de eindstrijd neemt Federer het op tegen Andy Murray. Die was eerder zaterdag Juan Monaco met 6-4, 6-1 de baas.

Het duel tussen Federer en Djokovic was er een van hoog niveau. De beide kemphanen trakteerden het publiek regelmatig op prachtige punten en waren allebei ook gevaarlijk op de opslag van de tegenstander. In de vierde game kreeg Djokovic de eerste vier breakpunten, maar Federer leek zijn beste spel te hebben bewaard voor die momenten.

Va banque

Daarna ging het weer gelijk op in de set tot Federer op 5-5 zijn eerste breakpunten kreeg. De eerste werkte Djokovic nog weg, maar op de tweede kans sloeg de Zwitser toe.

Direct in de openingsgame van het tweede bedrijf sloeg Federer nogmaals toe en de teleurgestelde Djokovic leverde in de vijfde game nogmaals zijn opslag in: 1-4.

Daarna ging Djokovic 'va banque' spelen en dat leverde de nummer twee van de wereld succes op. Hij brak eenmaal terug en kwam tot 4-3. Federer liet zich echter niet van de wijs brengen en serveerde de partij uit.

Tip de redactie