Date Krumm kan oudste winnares WTA-toernooi worden

OSAKA - De Japanse tennisster Kimiko Date Krumm staat aan de vooravond van een historische prestatie. Als ze zondag de finale wint in Osaka, is ze de oudste winnares van een WTA-proftoernooi.

Date Krumm is 40 jaar. Het leefstijdsrecord staat nu nog op naam van de Amerikaanse Billie Jean King, die in 1983 op 39-jarige leeftijd het toernooi van Birmingham op haar naam schreef.

De Japanse bereikte zaterdag de eindstrijd in Osaka door in de halve finale de Israëlische Shahar Peer uit te schakelen. Dat lukte pas na bijna drie uur spelen in drie sets: 3-6 7-6 (5) 7-5.

Date Krumm treft in de finale Tamarine Tanasugarn uit Thailand, die in de andere halve finale afrekende met de als tweede geplaatste Française Marion Bartoli: 6-2 7-5.

Linz

Patty Schnyder bereikte de finale van het WTA-toernooi in de Oostenrijkse stad Linz. De Zwitserse tennisster was te sterk voor de als zesde geplaatste Andrea Petkovic uit Duitsland: 6-2 4-6 7-5.

Schnyder speelt in de eindstrijd tegen Ana Ivanovic. De Servische, voormalig nummer één van de wereld, ontdeed zich in twee sets van de Italiaanse Roberta Vinci: 6-3 7-5.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie