Bayern sleept KNVB voor de rechter

AMSTERDAM - Bayern München stapt naar de rechter om een financiële vergoeding los te krijgen voor de blessure van Arjen Robben.

Dat zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern in een interview in De Telegraaf. De Duitse club moet zijn sterspeler sinds het WK missen en ruziet sindsdien met de KNVB over een foute diagnose en compensatie.

"Als de KNVB niet bereid is een financiële oplossing te vinden voor de sportieve en financiële schade die Bayern door de blessure van Robben nog steeds lijdt, zijn wij bereid een eventueel jarenlange juridische strijd te voeren", zegt Rummenigge. "Onze juristen zijn ervan overtuigd dat we ons gelijk zullen halen."

Schadevergoeding

Hoe hoog het bedrag is dat Bayern als schadevergoeding in hoofd heeft, zegt Rummenigge niet. "We hoeven echt niet de volledige 25 miljoen euro die Oranje mede dankzij Robben op het WK heeft verdiend. Maar we missen Robben vijf maanden en willen op juridische en morele gronden een compensatie voor zijn salaris."

Robben raakte in aanloop naar het WK afgelopen zomer geblesseerd, maar werd in Nederland klaargestoomd om alsnog mee te kunnen doen. Volgens Bayern was dat onverantwoord en heeft dat zijn toestand verslechterd. Rummenigge zegt dat Robben terugkeerde met een vijf centimeter groot gat in een spier.

Extra dimensie

De ruzie kreeg een extra dimensie door de blessure van Mark van Bommel. De middenvelder van Oranje en Bayern werd dinsdag voor de wedstrijd van Oranje tegen Zweden (4-1) teruggeroepen, maar bondscoach Bert van Marwijk stelde hem, ondanks een lichte blessure toch op. Ook van Bommel keerde geblesseerd terug bij zijn club.

Vertrekkend voorzitter van de KNVB Henk Kessler gooide bovendien olie op het vuur door tijdens zijn afscheidsspeech de clubarts van Bayern een typetje uit 'Allo, allo' te noemen. Volgens Rummenigge is dat ongepast en kan de KNVB zich beter druk maken over de eigen bondsdokter.

NUwerk

Tip de redactie