Nederlandse volleybalsters verslaan Cuba in Dela Trophy

EINDHOVEN - De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag in de strijd om de Dela Trophy de tweede zege behaald op Cuba. In Eindhoven won de ploeg van bondscoach Avital Selinger met 3-2, na een voorsprong van 2-0. De beslissende vijfde set ging met 15-13 naar Oranje.

Nederland won eerder in Zwolle (3-0), maar verloor woensdag in Rotterdam (2-3). Zaterdag staat het laatste duel op het programma. Beide landen treffen elkaar dan in Almere.

Nederland begon vrijdagavond sterk in het afgeladen Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Met twee keer 25-17 leek Oranje naar een simpele zege te lopen. Selinger begon de strijd met Manon Flier, Chaïne Staelens, Ingrid Visser, Caroline Wensink, speelverdeelster Laura Dijkema en libero Janneke van Tienen.

In de derde set stokte het bij het Nederlands team. De ploeg van Selinger, in voorbereiding op het WK in Japan, knokte zich echter twee keer terug. Bij 9-9 en 17-17 leek een snelle zege alsnog mogelijk. Drie punten op rij voor Cuba brachten de beslissing in de set (20-25). In de vierde set kwam Cuba met 19-16 voor en die marge gaf de ploeg niet meer weg (opnieuw 20-25).

Karakter

De vijfde set was spannend. Oranje sloeg een klein gat (3-1) maar verspeelde die marge weer. Cuba leek aan de winnende hand bij 10-7, maar Nederland toonde karakter. Met Flier als aanjager lukte het Oranje de achterstand om te draaien in een voorsprong.

Bij 14-12 had Nederland twee wedstrijdpunten. Het eerste werd verspeeld toen Flier de bal buiten de lijnen sloeg, vervolgens verdween een opslag van Cuba volgens de lijnrechter buiten de lijnen. Een omstreden beslissing, de bal leek duidelijk 'in'.

Volleybalsters verslaan Cuba

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie