HollandBelgium Bid raakt rivaal Amerika kwijt

NEW YORK - Nederland en België hebben een concurrent minder in de strijd om de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018. De Verenigde Staten hebben vrijdag de FIFA laten weten dat ze zich volledig willen focussen op de organisatie van het WK van 2022.

Daardoor lijkt het zeker dat de mondiale eindronde van 2018 in Europa plaatsvindt.

Behalve Nederland en België hebben ook Engeland, Rusland en Spanje en Portugal (samen) zich kandidaat gesteld voor het WK van 2018. Nederland en België hebben zich formeel ook kandidaat gesteld voor het WK van 2022. Die strijd lijkt nu te gaan tussen Amerika, Qatar, Japan, Zuid-Korea en Australië.

De 24 leden van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond FIFA bepalen op 2 december in Zürich waar het WK in 2018 en 2022 wordt gehouden. Engeland heeft vrijdag na het besluit van Amerika laten weten dat het de kandidatuur van het WK van 2022 intrekt.

"We achten de kans klein dat een WK twee keer achter elkaar in Europa wordt gehouden", verklaart een woordvoerder van het Britse organisatiecomité. "Daarom concentreren we ons volledig op het WK van 2018."

NUwerk

Tip de redactie