Verkoop Liverpool afgerond

LONDEN - De verkoop van de Engelse voetbalclub Liverpool is vrijdag afgerond. New England Sports Ventures is de nieuwe bezitter van de vermaarde club uit de Premier League.

De maatschappij, ook eigenaar van de Amerikaanse honkbalclub Boston Red Sox, legde 340 miljoen euro op tafel voor de club van Dirk Kuijt en Ryan Babel.

De voormalige eigenaren Tom Hicks en George Gillett verzetten zich lange tijd tegen de overname van NESV en dreigden vrijdag nog via hun advocaten met een enorme schadeclaim (1,6 miljard dollar) te komen. Volgens de Amerikanen is Liverpool veel meer waard dan het nu overeengekomen bedrag. Ze verloren echter de juridische strijd tegen de overname.

Vrijdagavond lieten Hicks en Gillett via hun advocaat Tom Melsheimer weten dat ze teruggaan naar de Hoge Raad in Londen om het besluit van donderdag, dat ze hun rechtszaak in Texas moesten stopzetten, ongedaan te laten maken. De twee Amerikanen willen de geleden schade met de verkoop gaan verhalen.

Met de verkoop is ook de angst van een eventueel faillissement bij Liverpool voorbij. De club kent een torenhoge schuldenlast, die nu voor het grootste deel verdwijnt.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie