KNVB zoekt contact met Bayern

AMSTERDAM - De KNVB probeert vrijdag via de officiële kanalen in contact te komen met Bayern München. De Nederlandse voetbalbond wil graag de blessures van Mark van Bommel en Arjen Robben bespreken. Beide spelers raakten geblesseerd tijdens een interland van het Nederlands elftal.

“We proberen een normaal contact tot stand te brengen”, zegt directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen tegen het Algemeen Dagblad.

“We hebben de scan van Van Bommels blessure gisteren opgestuurd gekregen, maar de aanvullende informatie ontbrak. Die hopen we nog te krijgen.”

Relatie

De relatie tussen de KNVB en Bayern kreeg afgelopen week wederom een flinke knauw nadat bleek dat Van Bommel na de interland van Oranje tegen Zweden (4-1 winst) minimaal tien dagen aan de kant staat.

De ploeg van trainer Louis van Gaal had na de wedstrijd tegen Moldavië geëist dat de middenvelder naar Duitsland zou komen. Aanleiding was de knieblessure die Van Bommel in dat duel opliep.

De voetbalbond willigde het verzoek niet in en de 67-voudige international kwam ‘gewoon’ in actie tegen Zweden.

Robben

Het is niet de eerste keer dat beide partijen in de clinch liggen over een speler. Robben liep vlak voor het WK een hamstringblessure op. Na een intensieve behandeling bij fysiotherapeut Dick van Toorn kon de aanvaller toch met Oranje mee naar Zuid-Afrika.

Terug bij Bayern bleek Robben een scheur in de hamstring te hebben opgelopen waardoor hij waarschijnlijk pas na de winterstop in actie kan komen.

Compensatie

'Der Rekordmeister' eist inmiddels financiële compensatie voor beide spelers en wil zonodig naar de rechter stappen.

“Daar zijn we niet bang voor. Ik heb liever dat ze vandaag dan morgen naar de rechter gaan”, besluit Van Oostveen.

NUwerk

Tip de redactie