Bestuur verkoopt Liverpool aan investeringsmaatschappij

LIVERPOOL - De Raad van Bestuur van de Britse voetbalclub FC Liverpool heeft woensdagavond laat besloten de club te verkopen aan New England Sports Ventures (NESV). Dat maakte de club in een verklaring bekend.

In de verklaring staat verder dat de verkoop afhankelijk is van een rechtszaak die de huidige eigenaren George Gillett en Tom Hicks in de Verenigde Staten hebben aangespannen. De Texaanse rechter besloot woensdag dat de club tijdelijk niet verkocht mag worden.

FC Liverpool noemde die bepaling ''niet te rechtvaardigen'' en ''schadelijk''. De club zal dan ook zo snel mogelijk proberen de beslissing van de rechter ongedaan te maken. Op 25 oktober staat weer een zitting gepland in Texas.

Bezwaren

Eerder op de dag besloot een rechter in Londen dat de verkoop van de club door mag gaan, ondanks de bezwaren van de huidige eigenaren over de verkoopprijs van 300 miljoen pond (ruim 340 miljoen euro). Liverpool baseert zich op die uitspraak voor het besluit tot verkoop.

Het bedrag waarvoor Liverpool is overgenomen, werd door de club niet bekendgemaakt. De Britse club moet verkocht worden omdat het bij de bank een schuld heeft van 320 miljoen euro die voor 15 oktober moet zijn terugbetaald.

Lees meer over:
Tip de redactie