ROOSENDAAL - RBC heeft de gemeente Roosendaal gevraagd om een betalingsregeling voor de oplopende hypotheekschuld. Directeur Jeffrey Kooistra van de club uit de Jupiler League heeft dat woensdag desgevraagd bevestigd.

Kooistra gaat niet in op bedragen, maar uit informatie die eerder dit jaar naar de gemeenteraad is gestuurd komt naar voren dat de hypotheekschuld op dit moment tenminste 205.000 euro bedraagt.

Ook heeft RBC de gemeente al laten weten dat de hypotheektermijnen dit kalenderjaar niet meer kunnen worden betaald.

Verschillende scenario's

De hypotheekverstrekker (de Bank Nederlandse Gemeenten) schrijft de onbetaalde termijnen af van de rekening van de gemeente, omdat Roosendaal garant staat voor de lening van 3,4 miljoen euro.

Wethouder Toine Theunis (Financiën) heeft kortgeleden volgens opdracht van de gemeenteraad het verschuldigde bedrag inclusief rente teruggevorderd van RBC.

Theunis legde woensdag uit dat RBC hem opnieuw heeft laten weten dat er dit jaar niet kan worden betaald. De wethouder werkt de komende dagen verschillende scenario’s uit die worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

De vraag is of de raad wil meewerken aan een betalingsregeling. Als dat niet zo is dreigt er een executieverkoop of een faillissement en blijft de gemeente waarschijnlijk met een miljoenenverlies zitten.

Economische crisis

RBC-directeur Kooistra wijt de betalingsachterstand van zijn club aan de economische crisis. Volgens hem blijven de sponsorinkomsten dit jaar achter en was het niet eerder mogelijk om in te grijpen in het spelersbestand.

Voor volgend jaar is de begroting volgens hem weer op orde.