Nieuwe zege Frankrijk, Engeland niet langs Montenegro

METZ - Frankrijk heeft dinsdag op eigen veld gewonnen van Luxemburg, 2-0. Engeland slaagde er niet in het volle pond te halen tegen Montenegro.

Grote man bij de Fransen, deze zomer afgegaan op het WK, was Yoann Gourcuff. Hij maakte een doelpunt en bereidde er één voor. Karim Benzema was de andere doelpuntenmaker.

Voor Frankrijk was het in groep D de derde zege in vier duels.

In groep G slaagde Engeland er niet in Montenegro te verslaan. In London eindigde het duel, waarin liefst negen gele kaarten werden uitgedeeld, in 0-0.

Montenegro blijft hierdoor koploper met tien punten uit vier duels. Engeland heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat op zeven punten.

Stunt

Behoudens een aardig slotfase was het elftal van bondscoach Fabio Capello op eigen veld niet beter dan de tegenstander. De 73.000 bezoekers op Wembley kregen weinig te zien.

Montenegro heeft na vier duels nog geen doelpunt tegen. Zes minuten voor het einde was het land dicht bij een stunt. Een schot van Milan Jovanovic raakte de lat. De beste kans voor Engeland was voor Wayne Rooney. Ook hij miste.

NUwerk

Tip de redactie