Volleybalsters verslaan Cuba

ZWOLLE - De Nederlandse volleybalvrouwen zijn de serie om de DELA Trophy tegen Cuba dinsdagavond goed begonnen. Oranje won in Zwolle overtuigend met 3-0. Spelverdeelster Kim Staelens, nog geen maand geleden bevallen van een dochter, maakte in de slotfase haar rentree.

Bondscoach Avital Selinger begon met de jonge spelverdeelster Laura Dijkema. Als buitenaanvalsters koos Selinger voor Manon Flier, Maret Grothues en Chaïne Staelens.

Recordinternational Ingrid Visser ging samen met Caroline Wensink op de middenposities van start. Libero was Janneke van Tienen.

De eerste set was meteen al van hoog niveau. Bij 23- 23 verdedigde Laura Dijkema een hard geslagen bal waarna Oranje uiteindelijk op setpoint kwam. Die werd benut door een blokpunt van aanvoerster Flier (25-23).

Swingend

In de tweede set werd de nummer zes van de wereld door Oranje verrast met swingend volleybal. Ook in set nummer drie werd duidelijk dat Nederland ruim twee weken voor het WK in Japan in goede vorm steekt.

Selinger hield in de derde set tot 23-16 vast aan zijn basisploeg. Op dat moment gunde de bondscoach Kim Staelens haar rentree. Samen met Francien Huurman kwam ze binnen de lijnen en speelde enkele minuten. De verwachting is dat ze mee gaat naar het WK.

Woensdag ontmoet Nederland Cuba opnieuw, nu in Rotterdam. Vrijdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Eindhoven en zaterdag in Almere.

Tip de redactie