KIEV - Jong Oranje is er dinsdagavond in Kiev niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Europese titelstrijd van 2011. Het elftal van bondscoach Cor Pot won weliswaar met 2-0 in en van Oekraïne, maar dat was niet genoeg na de eerdere nederlaag van 3-1 op eigen veld.

De Nederlandse jeugd kan zich nu ook niet meer kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen van 2012.

Pot had na het debacle van zaterdagavond in Rotterdam het elftal maar liefst op zes plaatsen gewijzigd. De vernieuwde formatie kwam nog dicht in de buurt van een verrassing.

Vlak voor rust maakte Bas Dost de 1-0 voor de Nederlanders. John Goossens zorgde na de hervatting voor het tweede doelpunt. Met een half uur te gaan had Jong Oranje nog één treffer nodig. Die bleef uit.

Gepasseerd

Jong Oranje speelde in Kiev onder andere zonder de Feyenoorders Diego Biseswar, Leroy Fer en Georginio Wijnaldum, allen gepasseerd. Jeffrey Bruma, de verdediger van Chelsea, was geblesseerd.

Verder ontbrak Donny Gorter, geschorst na zijn rode kaart in de eerste wedstrijd. Nieuw waren bijvoorbeeld de beide doelpuntenmakers, Dost en Goossens. Doelman Tim Krul bleek op tijd hersteld van een blessure om eveneens mee te doen.