Oranje met Van Bommel tegen Zweden

AMSTERDAM - Middenvelder Mark van Bommel begint dinsdagavond gewoon met het Nederlands elftal aan de topper in groep E van de EK-kwalificatie tegen Zweden.

De aanvoerder geeft geen gehoor aan de eis van zijn club Bayern München om onmiddellijk terug te keren naar Beieren.

Van Bommel is naar eigen zeggen voldoende hersteld van een knieblessure om in actie te komen. De KNVB had dat de kampioen van Duitsland dinsdagmiddag al laten weten.

Robben

De bond ruziede de afgelopen maanden ook al met Bayern München over Arjen Robben, die na een hamstringblessure wel op het WK kon uitkomen maar waarschijnlijk de hele eerste helft van de competitie niet voor zijn club kan spelen.

Het Nederlands elftal begint tegen Zweden in dezelfde samenstelling als vrijdag tegen Moldavië. Rafael van der Vaart vormt opnieuw een koppel met Van Bommel op het middenveld.

Afellay

Ibrahim Afellay start weer op de linkerflank. Zowel het Nederlands elftal als Zweden is nog zonder puntverlies in het EK-kwalificatietoernooi. Het duel in de ArenA begint om 20.30 uur.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Pieters; Van Bommel en Van der Vaart; Kuijt, Sneijder en Afellay; Huntelaar.

Lees meer over:
Tip de redactie