AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg zal geen nieuw contract tekenen bij Ajax. De verbintenis van de 28-jarige doelman bij de Amsterdamse club loopt nog tot 2012.

Onderhandelingspogingen van Ajax-zijde om het contract open te breken verwacht de doelman niet, zo zegt hij in het magazine NUsport. "Nee dat zal niet gebeuren."

Aldus lijkt een vertrek na dit seizoen onvermijdelijk. "Als je mijn contract bekijkt dan loopt dat na dit seizoen nog maar een jaar door," helpt de Ajax-doelman op weg.

"Ajax wil iets aan me verdienen en dat gun ik ze ook. Financieel zou het voor hen het beste zijn als ze me deze zomer verkopen. Al bepaal ik wel zelf waar ik heen ga. Ik wil naar een topcompetitie en dan niet naar een degradatiekandidaat. Anders blijf ik liever nog een jaar bij Ajax. Ik zit niet op hete kolen."

United

Het voedt een hardnekkig gerucht in Amsterdam: Stekelenburg zal na dit seizoen naar Manchester United gaan. Ajax-trainer Martin Jol bevestigde vorige week in NUsport de interesse van de Engelse topclub.

"Dat is een categorie waar iedereen zou willen spelen," blijft Stekelenburg op de vlakte. "Als Jol zegt dat hij van de interesse op de hoogte is, neem ik dat voor kennisgeving aan. Mijn zaakwaarnemer en ik hebben nog niets gehoord."

Avontuur

Eén ding is zeker: Stekelenburg zal het huidige seizoen bij Ajax afmaken. "In de winterstop zal ik zeker niet weggaan. Kenneth (Vermeer) is voorlopig nog niet fit en ik stap zelf ook liever niet halverwege over."

"Ik ben dit seizoen met Ajax begonnen aan de titelrace en het Champions League-avontuur en daar wil ik tot het einde bij betrokken blijven. Ik geloof in deze groep. Ajax heeft niet ineens 'een modaal elftal' omdat we een keer verliezen van FC Utrecht. We kunnen mooie dingen bereiken."

Lees het complete interview met Maarten Stekelenburg in de nieuwe NUsport, die vanaf dinsdag in de winkel ligt en tevens online te bestellen is.